Παρασκευή 20.10.2023, 19:00, ο φωτογράφος παρουσιάζει τη δουλειά του στα μέλη και φίλους της λέσχης.

Η παρουσίαση έχει δύο μέρη. 
Στο πρώτο μέρος ο Βασίλης Βούκλιζας θα παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο μέσα από μιά προβολή φωτογραφιών.
Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάσει το νέο φωτογραφικό του βιβλίο «Μία Φωτογραφία & Ένα Σχόλιο» με σκέψεις-αναλύσεις για την Φωτογραφία ως Τέχνη, με αφορμή φωτογραφίες μεγάλων φωτογράφων.  Το βιβλίο εκδόθηκε φέτος και κυκλοφόρησε ύστερα από την επίσημη παρουσίασή του στο βιβλιοπωλείο  ΙΑΝΟΣ της Αθήνας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα παραπάνω και για την Φωτογραφία γενικότερα.
Η παρουσίαση αφορά πρωταρχικά τα μέλη της λέσχης, όσους και όσες παρακολούθησαν τα σεμινάριά της καθώς και φίλες και φίλους φωτογράφους και εραστές της φωτογραφίας γενικότερα.
Λόγω των περιορισμών που θέτει ο χώρος για την παρουσίαση και για την καλύτερη οργάνωσή της θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν απλά τη συμμετοχή τους εδώ

Σύντομο βιογραφικό του φωτογράφου:
Ο Βασίλης Βούκλιζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και φωτογραφία με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη στον Φωτογραφικό Κύκλο, του οποίου μέλος είναι από το 1995. Ζει και εργάζεται στην Ναύπακτο. Έχει διδάξει φωτογραφία στα πρότυπα τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης και σε φωτογραφικές ομάδες. Έχει εκθέσει φωτογραφίες του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό τύπο. Έχει επιμεληθεί την διοργάνωση φωτογραφικών εκθέσεων και γενικότερα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Σχόλιά του σε φωτογραφίες μεγάλων φωτογράφων έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Επιμελείται της παρουσίασης κινηματογραφικών ταινιών σημαντικών σκηνοθετών. Από τις εκδόσεις Φωτοχώρος έχουν κυκλοφορήσει τρία λευκώματα με φωτογραφίες του ( Φωτογραφίες-Παράλληλος Κόσμος, 1995 / Πέρα απ’ τον Ορίζοντα, 2001 / Βασίλης Βούκλιζας-Νέα Μικρή Σειρά, 2016). Από τις εκδόσεις iFocus κυκλοφορεί το βιβλίο του «Μία Φωτογραφία & Ένα Σχόλιο» (2023), με σχόλια σε φωτογραφίες μεγάλων φωτογράφων.

Επίσημος ιστότοπος: vassilisvouklizas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!