“Όψεις νέων φωτογράφων”, 27 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2017, Εκθεσιακός χώρος Υπόγειας διάβασης οδού Λαγκαδά 223, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη, Διοργάνωση Φ.Λ. “Όψεις” – Δήμος Παύλου Μελά
 “New photographers’ sights”, November 27 – December 9,  2017, Exhibition space of the underground passage of Lagadas street 223, Stavroupoli – Thessaloniki, Organized by Photoclub “Opseis”, Municipality of Pavlos Melas – Thessaloniki

Στην έκθεση παρουσίασαν τη δουλειά τους 12 νέοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν εισαγωγικό σεμινάριο της Φ. Λ. «Όψεις» στη φωτογραφία, από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο του 2017. Το σεμινάριο έγινε με την υποστήριξη μελών της Φωτογραφικής Λέσχης «Όψεις» του δήμου μας που οργάνωσαν το σεμινάριο και παρέδωσαν τα μαθήματα εθελοντικά. Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν οι Άνθιμος Καλπατζίδης, Χρήστος Γκίγκης και  Τριαντάφυλλος Κουρούκλας που είχε και το γενικό συντονισμό του σεμιναρίου.

Όψεις νέων φωτογράφων… «Ένα σύντομο ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας ολοκληρώθηκε, αλλά ένα νέο, μακρύτερο και σημαντικότερο αρχίζει τώρα για τους νέους φωτογράφους που παρακολούθησαν το σεμινάριο και επιθυμούν να δουν τον κόσμο και την πραγματικότητα μέσα από το φωτογραφικό φακό. 
Ο φωτογράφος, πίσω από το παράθυρο της μηχανής του, βλέπει, επιλέγει, φωτογραφίζει… Κινούμενος στον χώρο και ανάμεσα σε ανθρώπους, αναζητά το φωτογραφικό γεγονός και την υπέρβαση αυτής της πραγματικότητας. Μέσα από τη ματιά του, μέσα από τη διαφορετικότητα στην έκφραση, μεταμορφώνει αυτήν την πραγματικότητα και προσδοκά στην εσωτερική ευχαρίστηση  και στη δημιουργία ενός προσωπικού κόσμου που ανήκει στο χώρο του φανταστικού. 
Οι 40 φωτογραφίες της έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, δίνουν  μια πρώτη  γεύση  της φωτογραφικής προσέγγισης του καθενός για την πραγματικότητα και τον κόσμο, μέσα από το παράθυρο του φωτογραφικού μέσου…»
Τ.Κ.

Οι φωτογράφοι της έκθεσης
Ελένη Αθανασιάδου, Τριαντάφυλλος Δάφτσιος, Ορέστης Δημητρίου, Στυλιανός Δουλγερίδης, Δεβόρα Καζάκου, Παρασκευή Λαδά, Σεβαστή Μαμτσαδέλη, Νικολίνα Μαυρίδου, Μαρία Πάσχου, Ευμορφία Στάμου, Κλεονίκη Φωσκόλου, Γεώργιος Χατζηγεωργίου.

Μερικές φωτογραφίες από τα εγκαίνια

Ακολουθεί πορτφόλιο με τις 40 φωτογραφίες της έκθεσης.
An exhibition portfolio follows including the 40 photographs of the exhibition
.
© Οι φωτογράφοι / © The photographers

error: Content is protected !!