“Φυγόκεντρος”, Μίνως Σκουλάς, 18 Δεκεμβρίου 2018 – 20 Ιανουαρίου 2019, Καφέ Φυγόκεντρος, Ηράκλειο – Κρήτη. Ατομική έκθεση, Διοργάνωση Φ.Λ. “Όψεις” – Δήμος Παύλου Μελά.
Centrifugal”, Minos Skoulas, December 18, 2018 – January 20 , 2019, Cafe Figokentros, Heraklion – Crete, Organized by Photoclub “Opseis” – Municpality of Pavlos Melas  – Thessaloniki.
Η έκθεση παρουσιάστηκε στη συνέχεια και στους χώρους:
4-13.4.2019, Εκθεσιακό χώρος Υπόγειας διάβασης οδού Λαγκαδά 223, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη, και
1-31.7.2019, Καλλιτεχνικό καφενείο “στον Πρόδρομο”, Καστέλλι Φουρνής Λασιθίου –  Κρήτη 2017.

“Η έκθεση «Φυγόκεντρος» του Μίνωα Σκουλά, ένα portfolio από 34 μαυρόασπρες φωτογραφίες, επιχειρεί μια αναδρομή στο φωτογραφικό παρελθόν του από το 2002 έως και σήμερα. 
Μια αναδρομή αποτελεί πάντοτε για κάθε φωτογράφο, έτσι και για τον Μίνωα Σκουλά, μια δημιουργική διαδικασία αλλά και πρόκληση ταυτόχρονα.
Σταχυολογώντας τη συλλογή φωτογραφιών του και με τη ματιά του στο σήμερα, ο Μίνωας οικοδομεί το προσωπικό του ύφος και μοιράζεται μαζί μας την προσωπική του χαρά και συγκίνηση.
Μέσα από το φακό του, στρέφει το βλέμμα του με διακριτικότητα αλλά και καθαρή φωτογραφική ματιά στην πραγματικότητα που μας περιβάλλει και μας χαρίζει εικόνες με την ανθρώπινη παρουσία κυρίαρχη ή υπαινικτικά παρούσα, με το χρόνο μετέωρο και το φως δημιουργικό.
Εικόνες «φυγόκεντρες» που αποκολλούνται από το πραγματικό γεγονός, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο και εμφανώς μπροστά μας, εικόνες που δημιουργούν το φωτογραφικό γεγονός και την υπέρβαση”.

Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, Δεκέμβριος 2018

error: Content is protected !!