«Όψεις νέων φωτογράφων»

24 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2023.
Υπόγεια Διάβαση, Εναλλακτική υπόγεια διαδρομή 
Λαγκαδά 223, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη.

Εγκαίνια έκθεσης Τρίτη 24  Οκτωβρίου,19:00.
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-21:00.
Σάββατο-Κυριακή-αργίες κλειστά 

Πληροφορίες: Δήμος Παύλου Μελά, Τμήμα Πολιτισμού.
Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2313302835, -938.

Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 21 νέοι φωτογράφοι, με 56 έγχρωμες και μαυρόασπρες φωτογραφίες, οι οποίοι παρακολούθησαν το φετινό σεμινάριο από τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο του 2023.
«Όψεις νέων φωτογράφων»
24 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2023Υπόγεια Διάβαση, Εναλλακτική υπόγεια διαδρομή Λαγκαδά 223, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια έκθεσης Τρίτη 24  Οκτωβρίου,19:00. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-21:00Σάββατο-Κυριακή-αργίες κλειστά
Πληροφορίες: Δήμος Παύλου Μελά, Τμήμα ΠολιτισμούΚέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2313302835, -938
Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 20 νέοι φωτογράφοι, με 53 έγχρωμες και μαυρόασπρες φωτογραφίες, οι οποίοι παρακολούθησαν το φετινό σεμινάριο από τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο του 2023.

Οι φωτογράφοι της έκθεσης:
Χρήστος Ασλαματζίδης, Φρόσω Αστραντίνη, Πέτια Βλαντιμίροβα, Γιολάντα Θάνογλου, Ελένη Θεοδωρίδου, Ηλίας Καγιόγλου, Κατερίνα Καλουδοπούλου, Άννα Κβάσνιακ, Θόδωρος Κονιάκος, Πασχάλης Κόντας, Γιώργος Κριθαρίδης, Οδυσσέας Κρουσόβαλης, Ιβέτα Μιχαηλίδου, Ελένη Μουτσόλι, Σοφία Ντανατσίδου, Κατερίνα Παζαρά, Μαργαρίτα Σκανδάλη, Πίστη Σολομωνίδου, Γιάννης Τουρουντζής, Παναγιώτης Τσιμπεράς – Κουδέρης, Γιάννης Χλωρός

Λίγα λόγια για την έκθεση
Το σεμινάριο φωτογραφίας έχει πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον τόσο για αυτούς που το παρακολουθούν όσο και για τους εισηγητές. Νέοι φωτογράφοι, νέα ενδιαφέροντα, νέες ματιές, νέες αναζητήσεις περιλαμβάνονται σε ένα σύντομο ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας που ολοκληρώνεται με το τέλος του σεμιναρίου. Ένα νέο, μακρύτερο και σημαντικότερο αρχίζει για τους νέους φωτογράφους που θα αποφασίσουν να αναζητήσουν τον κόσμο και την πραγματικότητα μέσα από το φωτογραφικό μέσο. Μπορεί να ξεκινήσουν αυτό το νέο ταξίδι μόνοι τους ή να το πραγματοποιήσουν μέσα από τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» που τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.
Οι 53 φωτογραφίες της φετινής έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, ανιχνεύουν τη φωτογραφική υπέρβαση της πραγματικότητας μέσα από το αστικό τοπίο, αντικείμενα της καθημερινότητας, στιγμιότυπα, πορτρέτα και φύση, μέσα από ενδιαφέρουσες φόρμες και φωτισμούς, μέσα από το χρώμα ή την απουσία του.
Η διαδικασία της επιλογής των φωτογραφιών της έκθεσης ήταν, όπως πάντα, μια δημιουργική διαδικασία τόσο για τους νέους φωτογράφους όσο και για τους εισηγητές του σεμιναρίου.
Ευελπιστούμε οι φωτογραφίες αυτές να αποτελέσουν ερεθίσματα για ψυχαγωγία και πνευματική ευχαρίστηση και για τους θεατές της έκθεσης μέσα μιαν αντίστοιχη δημιουργική τους προσέγγιση”

Τριαντάφυλλος Κουρούκλας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!