Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 το σεμινάριο “Μαθαίνω τα βασικά για τη λήψη φωτογραφιών και την διαχείρισή τους’

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικά με τη δυνατότητα της υπέρβασης της αληθοφάνειας που εκ πρώτης όψεως παρέχει η φωτογραφική αποτύπωση.
– Το περιεχόμενό του αφορά στην κατάρτιση, στις τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της  φωτογραφίας, στη γνωριμία με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Περιλαμβάνει ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κύρια εστιάζει στην αισθητική της προσέγγιση χωρίς να παραβλέπει την επικοινωνία και την όσμωση των απόψεων και φωτογραφικών ιδεών ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Συμμετείχαν 22 άτομα.


Την περίοδο αυτή γίνεται η προετοιμασία της έκθεσης που γίνεται κάθε φορά μετά το τέλος του σεμιναρίου παρουσιάζοντας τη δουλειά των συμμετεχόντων – συμμετεχουσών, ώστε να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης και να αναδείξει τη φωτογραφική προσέγγιση του καθενός.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου θα γίνει μια ειδική παρουσίαση της δουλειάς των φωτογράφων του σεμιναρίου στον χώρο της φωτογραφικής λέσχης. Στόχο έχει τη γνωριμία με τα μέλη της λέσχης, μέσα από τη συζήτηση των φωτογραφιών που θα παρουσιαστούν πριν το τελική επιλογή για την έκθεσης  που θα ακολουθήσει.

Την παρουσίαση θα μπορούν να παρακολουθήσουν και τα εκτός Θεσσαλονίκης μέλη διαδικτυακά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!