“Όψεις νέων φωτογράφων”, 24 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2016, Εκθεσιακός χώρος Μονής Λαζαριστών Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη,  Διοργάνωση Φ.Λ. “Όψεις” – Δήμος Παύλου Μελά.
“New photographers’ sights”, November 24 – December 5, 2016
, Exhibition area of Lazariston Monastery, Stavroupoli – Thessaloniki, Organized by Photoclub “Opseis”, Municipality of Pavlos Melas – Thessaloniki.

Παρουσίασαν τη δουλειά τους 61 νέοι φωτογράφοι με 111 φωτογραφίες τους, οι οποίοι παρακολούθησαν εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία, που διοργανώνεται από τη  Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά και εστιάζει κυρίως στην αισθητική προσέγγιση της φωτογραφίας, φέτος  είχε νέα χαρακτηριστικά και δυναμική. 
 Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν οι Άνθιμος Καλπατζίδης, Χρήστος Γκίγκης και  Τριαντάφυλλος Κουρούκλας που είχε και το γενικό συντονισμό του σεμιναρίου.
«Μια σύντομη περιήγηση στον κόσμο της φωτογραφίας ολοκληρώθηκε, αλλά ένα νέο, μακρύτερο και σημαντικότερο ταξίδι αρχίζει τώρα για τους νέους φωτογράφους που επιθυμούν να συνεχίσουν. 
Οι 111 φωτογραφίες της έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, δίνουν  μια πρώτη  γεύση  της φωτογραφικής προσέγγισης του καθενός για την πραγματικότητα και τον κόσμο, μέσα από το παράθυρο του φωτογραφικού μέσου. 
Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, μέσα από την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης. Μιας παρουσίασης που δεν είναι το ταξίδι αλλά ο σταθμός μιας γοητευτικής διαδρομής που μπορεί να προσφέρει η φωτογραφική διαδικασία και αναζήτηση…!» 
Τ.Κ.

Μερικές φωτογραφίες από τα εγκαίνια

Ακολουθεί πορτφόλιο με 76 από τις 101 φωτογραφίες της έκθεσης.
An exhibition portfolio follows including 76 from the 101 photographs of the exhibition.
© Οι φωτογράφοι / © The photographers

error: Content is protected !!