“Όψεις νέων φωτογράφων”, 7 – 16 Ιουλίου 2021, Εκθεσιακός χώρος Υπόγειας διάβασης οδού Λαγκαδά 223, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη, Διοργάνωση Φ.Λ. “Όψεις” – Δήμος Παύλου Μελά
 “New photographers’ sights”, July 7-16,  2017, Exhibition space of the underground passage of Lagadas street 223, Stavroupoli – Thessaloniki, Organized by Photoclub “Opseis”, Municipality of Pavlos Melas – Thessaloniki. 

Στην έκθεση παρουσίασαν τη δουλειά τους 9 νέοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν εισαγωγικό σεμινάριο της Φ. Λ. «Όψεις» στη φωτογραφία, από  το Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021. Το σεμινάριο έγινε με την υποστήριξη μελών της Φωτογραφικής Λέσχης «Όψεις» του δήμου μας που οργάνωσαν το σεμινάριο και παρέδωσαν τα μαθήματα εθελοντικά. Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν οι Άνθιμος Καλπατζίδης και  Τριαντάφυλλος Κουρούκλας που είχε και το γενικό συντονισμό του σεμιναρίου.

Όψεις νέων φωτογράφων… “Η ιδιαιτερότητα του σεμιναρίου που ολοκληρώθηκε, ήταν ότι έγινε, σχεδόν στο σύνολό του, διαδικτυακά, λόγω των συνθηκών που επέβαλε η αντιμετώπιση του covid-19. Προσπαθήσαμε παρόλα αυτά να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά την τεχνολογία για τις διαδικτυακές  συναντήσεις.
Οι 40 φωτογραφίες της φετινής έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, ανιχνεύουν τη φωτογραφική υπέρβαση της πραγματικότητας μέσα από το αστικό τοπίο, αντικείμενα της καθημερινότητας, στιγμιότυπα, πορτρέτα και φύση, μέσα από ενδιαφέρουσες φόρμες και φωτισμούς, μέσα από το χρώμα ή την απουσία του. 
Η διαδικασία της επιλογής των φωτογραφιών της έκθεσης ήταν, όπως πάντα,  μια δημιουργική διαδικασία τόσο για τους νέους φωτογράφους όσο και για τους εισηγητές του σεμιναρίου.Ευελπιστούμε οι  φωτογραφίες  αυτές να αποτελέσουν ερεθίσματα για ψυχαγωγία και πνευματική ευχαρίστηση και για τους θεατές της έκθεσης μέσα μιαν αντίστοιχη δημιουργική τους προσέγγιση” Τ.Κ.

Οι φωτογράφοι της έκθεσης: Δέσποινα Αποστολίδου, Σταύρος Ιωακειμίδης, Δέσποινα Κατσίκη, Αναστασία Λεοντάκη,    Στράτος Μπακαλίδης, Παύλος Παπαδόπουλος, Βικτωρία Πολίτη, Χάιδω Πορλού, Ελένη Τεπετίδου. 

Μερικές φωτογραφίες από τα εγκαίνια και από την έκθεση

© Οι φωτογράφοι / © The photographers

Δείτε το βίντεο με τις φωτογραφίες της έκθεσης εδώ / Watch the exhibition video 

error: Content is protected !!