Τετάρτη 7.2.2024, 20:30, Στον χώρο της λέσχης και διαδικτυακά. © Δημήτρης Σωτηρέλης.

«Την τελευταία 10ετία η ενασχόληση μου με την φωτογραφία έχει γίνει κομμάτι  του εαυτού μου. Αναζητώ την επόμενη φωτογραφία μου στην καθημερινότητα, στον οικείο κόσμο μου. 
Η σημερινή παρουσίαση, περιλαμβάνει φωτογραφίες από την προσωπική μου συλλογή, ομαδοποιημένες σε τέσσερις ενότητες: 1. Αγάπα την εικόνα σου, 2. Πίστη, 3. Πολιτισμός, 4. Ύπαρξη.
Σε αυτές τις ενότητες προσπαθώ να αποτυπώσω με τις φωτογραφίες  μου, την ανθρώπινη ύπαρξη, που διαμορφώνεται μέσα από την πίστη, τον πολιτισμό που αυτή δημιουργεί και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Με λίγα λόγια την ύπαρξη μου, στην πραγματικότητα στην οποία ζω.
Η ύπαρξη είναι ένα πεδίο εξερεύνησης που με απασχολεί, αφού θεωρώ πως οι διαφορετικές συνθήκες και τα διαφορετικά ερεθίσματα είναι που μας επηρεάζουν και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας, την αντίληψη μας για τον κόσμο και την σχέση μας με αυτόν.
Θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση κάποιου άλλου ανθρώπου ή κάποιος άλλος θα μπορούσε να είναι στη θέση μας. Θα πιστεύαμε το ίδιο για την πραγματικότητα στην οποία είμαστε ενταγμένοι και ζούμε;»
Δημήτρης Σωτηρέλης

Ο Δημήτρης Σωτηρέλης είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και μέλος της λέσχης από το 2020. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον φωτογράφο εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!