«Όψεις νέων φωτογράφων»

24 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου 2022
Υπόγεια Διάβαση, Εναλλακτική υπόγεια διαδρομή 
Λαγκαδά 223, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια έκθεσης Δευτέρα 24  Οκτωβρίου, 20:00
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-21:00
Σάββατο-Κυριακή-αργίες κλειστά 

Πληροφορίες: Δήμος Παύλου Μελά, Τμήμα Πολιτισμού
Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2313302835, -938

 

Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 10 νέοι φωτογράφοι με 43 έγχρωμες και μαυρόασπρες φωτογραφίες, οι οποίοι παρακολούθησαν το φετινό σεμινάριο από  το Μάρτιο  έως και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι φωτογράφοι της έκθεσης:
Αθανασία Βαλμά, Σοφία Βαφειάδου, Αλεξάνδρα Καϊταντζόγλου, Μελίνα Καφανταρίδου,  Ελένη Κοπαράνη,   Ανδρέας Κυριακίδης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Νίκη  Οργιανέλη, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Στυλιανός Χαρίσης.

Λίγα λόγια για την έκθεση

«Το σεμινάριο φωτογραφίας έχει πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον τόσο για αυτούς που το παρακολουθούν όσο και για τους εισηγητές. Νέοι φωτογράφοι, νέα ενδιαφέροντα, νέες ματιές, νέες αναζητήσεις περιλαμβάνονται σε ένα σύντομο ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας που ολοκληρώνεται με το τέλος του σεμιναρίου. Ένα νέο, μακρύτερο και σημαντικότερο αρχίζει για τους νέους φωτογράφους που θα αποφασίσουν να αναζητήσουν  τον κόσμο και την πραγματικότητα μέσα από το φωτογραφικό μέσο. Μπορεί να ξεκινήσουν αυτό το νέο ταξίδι μόνοι τους ή να το πραγματοποιήσουν μέσα από τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» που τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Το φετινό σεμινάριο έγινε κανονικά, δια ζώσης δηλαδή,  μετά από δύο χρόνια αφού ο covid-19 μας ανάγκασε να κάνουμε το προηγούμενο διαδικτυακά .

Οι 43 φωτογραφίες της φετινής έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, ανιχνεύουν τη φωτογραφική υπέρβαση της πραγματικότητας μέσα από το αστικό τοπίο, αντικείμενα της καθημερινότητας, στιγμιότυπα, πορτρέτα και φύση, μέσα από ενδιαφέρουσες φόρμες και φωτισμούς, μέσα από το χρώμα ή την απουσία του.

Η διαδικασία της επιλογής των φωτογραφιών της έκθεσης ήταν, όπως πάντα,  μια δημιουργική διαδικασία τόσο για τους νέους φωτογράφους όσο και για τους εισηγητές του σεμιναρίου.

Ευελπιστούμε οι  φωτογραφίες  αυτές να αποτελέσουν ερεθίσματα για ψυχαγωγία και πνευματική ευχαρίστηση και για τους θεατές της έκθεσης μέσα μιαν αντίστοιχη δημιουργική τους προσέγγιση»

 Τριαντάφυλλος Κουρούκλας

Στιγμιότυπα από το στήσιμο της έκθεσης (Φωτογραφίες Κατερίνα Παπαδοπούλου)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!