Μαθαίνω τα βασικά για τη λήψη φωτογραφιών και την διαχείρισή τους (χωρίς οικονομική συμμετοχή)

Περιεχόμενο. Περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία για τη φωτογραφία και την ιστορία της, το φως, τη λήψη φωτογραφιών και την διαχείρισή τους, τη χρήση smartphones και απλών φωτογραφικών μηχανών, την επεξεργασία, αποθήκευση, κοινοποίηση και εκτύπωση φωτογραφιών.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση του καθημερινού χρήστη με τη λήψη και χρήση της φωτογραφικής εικόνας.
(2 τρίωρα μαθήματα – μέγιστος αριθμός 30 άτομα/τμήμα).

Βασικό εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία (περιλαμβάνει οικονομική συμμετοχή που θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα – ενδεικτικά πέρυσι ήταν 25 €).
Περιεχόμενο
– Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από Νοέμβριο 2020 μέχρι τέλος Μαρτίου 2021, και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικά με τη δυνατότητα της υπέρβασης της αληθοφάνειας που εκ πρώτης όψεως παρέχει η φωτογραφική αποτύπωση.
Το περιεχόμενό του αφορά στην κατάρτιση, στις τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της φωτογραφίας, στη γνωριμία με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, περιλαμβάνει μια ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κύρια εστιάζει στην αισθητική της προσέγγιση χωρίς να παραβλέπει την επικοινωνία και την όσμωση των απόψεων και φωτογραφικών ιδεών ανάμεσα στους συμμετέχοντες. 
– Ολοκληρώνεται πάντοτε με έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων ώστε να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης και να αναδείξει τη φωτογραφική προσέγγιση του καθενός. 
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον έχει κάποιος παρακολουθήσει το 80% των σεμιναριακών μαθημάτων (περίπου 60 ώρες).
– Η οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες είναι συμβολική, αφορά σε όλο τον κύκλο του σεμιναρίου, και αποσκοπεί σε καλύψη μέρους τους κόστους των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών (εκτυπώσεων, επιδείξεων, έκθεσης). 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα και χειροκίνητων ρυθμίσεων.

error: Content is protected !!