«Όψεις νέων φωτογράφων»

8 έως 17 Ιουλίου 2020
Υπόγεια Διάβαση, Εναλλακτική υπόγεια διαδρομή 
Λαγκαδά 223, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια έκθεσης Τετάρτη 8 Ιουλίου 20:00
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-:00 & 18:00-21:00
Σάββατο-Κυριακή κλειστά 


Πληροφορίες: Δήμος Παύλου Μελά, Τμήμα Πολιτισμού
Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2313302835, -938

Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 11 νέοι φωτογράφοι με 48 έγχρωμες και μαυρόασπρες φωτογραφίες, οι οποίοι παρακολούθησαν το φετινό σεμινάριο από  το Νοέμβριο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2020.
Οι φωτογράφοι της έκθεσης: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χρύσα Μαλκότση, Κατερίνα Μήτσιου, Ειρήνη Μιχαηλίδου, Ολυμπία Πετκάρη, Ελένη Πολυχρονιάδου, Άννα Συργιαννίδου, Κατερίνα Τσανακλίδου, Κωνσταντίνος Τσώνης, Δημήτρης Σωτηρέλης, Χριστίνα Φυλακτάκη

Λίγα λόγια για την έκθεση  «Το σεμινάριο φωτογραφίας έχει πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον τόσο για αυτούς που το παρακολουθούν όσο και για τους εισηγητές. Νέοι φωτογράφοι, νέα ενδιαφέροντα, νέες ματιές, νέες αναζητήσεις περιλαμβάνονται σε ένα σύντομο ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας που ολοκληρώνεται με το τέλος του σεμιναρίου. Ένα νέο, μακρύτερο και σημαντικότερο αρχίζει για τους νέους φωτογράφους που θα αποφασίσουν να αναζητήσουν  τον κόσμο και την πραγματικότητα μέσα από το φωτογραφικό μέσο. Μπορεί να ξεκινήσουν αυτό το νέο ταξίδι μόνοι τους ή να το πραγματοποιήσουν μέσα από τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» που τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Το φετινό σεμινάριο συνέπεσε σε μεγάλη περίοδο με την πανδημία του covid-19 και για το λόγο αυτό καθυστέρησε η ολοκλήρωσή του. Προσπαθήσαμε όμως να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά την περίοδο αυτή. Αρκετές φωτογραφίες της έκθεσης είναι προϊόν του «μένουμε σπίτι» και, πιστεύω, παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον καταδεικνύοντας παράλληλα ότι η δυνατότητα για δημιουργία είναι δίπλα μας. Αρκεί να την αναζητήσουμε.
Οι 48 φωτογραφίες της φετινής έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, ανιχνεύουν τη φωτογραφική υπέρβαση της πραγματικότητας μέσα από το αστικό τοπίο, αντικείμενα της καθημερινότητας, στιγμιότυπα, πορτρέτα και φύση, μέσα από ενδιαφέρουσες φόρμες και φωτισμούς, μέσα από το χρώμα ή την απουσία του.
Η διαδικασία της επιλογής των φωτογραφιών της έκθεσης ήταν, όπως πάντα,  μια δημιουργική διαδικασία τόσο για τους νέους φωτογράφους όσο και για τους εισηγητές του σεμιναρίου.
Ευελπιστούμε οι  φωτογραφίες  αυτές να αποτελέσουν ερεθίσματα για ψυχαγωγία και πνευματική ευχαρίστηση και για τους θεατές της έκθεσης μέσα μιαν αντίστοιχη δημιουργική τους προσέγγιση»
Τριαντάφυλλος Κουρούκλας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!