Τετάρτη 11.11.2020, 20:30 διαδικτυακά, © (Ε)Λένα Αθανασιάδου.

“Κάπου εκεί στο Λύκειο κάνω τα πρώτα μου βήματα με τον σκοτεινό θάλαμο και μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν 20ετίας επαναπροσδιορίζω τη σχέση μου με τη Φωτογραφία, εκεί γύρω στο 2014. 
Σαφώς και το να γράφεις με το φως εμπεριέχει κάτι το υποκειμενικό, ‘άυλο’ και ιδιαιτέρως προσωπικό. Συνεπώς, πέρα από κάθε κριτική, κάθε άλλου, ενός κριτή,   η φωτογραφία σου είναι ‘καλή’ αν μιλάει πρωτίστως σε εσένα το δημιουργό, καθώς σκιαγραφεί τη σχέση σου με τα γύρω και την τοποθέτηση/ άποψη σου πάνω σε αυτά. 
Όμως θα πρέπει να είσαι αυστηρός με τον Φωτογράφο μέσα σου, να τον παιδεύεις και να προσπαθείς να τον βελτιώνεις θέτοντας κάθε φορά που φωτογραφίζεις και πιο αυστηρά αισθητικά κριτήρια. Καθώς, ως μια χωροχρονική διεργασία, η σχέση σου με τα γύρω και η οπτικοποίηση της απόδοσης ενός νοήματος επιδέχεται πρωτίστως βελτίωση. 
Και σε αυτή την χωροχρονική διεργασία, όπως είπε ο Michel Proust, το πραγματικό ταξίδι της ανακάλυψης δεν είναι η ανακάλυψη νέων τοπίων, μα το να αποκτάς καινούρια μάτια (The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.).

(Ε)Λένα Αθανασιάδου
09.11.2020

Παρουσιάζονται οι συλλογές:

  • Fleece / ‘ Το Φλις’,
  • Architecture and landspaces / ‘Αρχιτεκτονική & Τοπίο’,
  • Details / ‘Μάκρο’ , 
  • Portaits / ‘Πορτραίτα’ 
  • Terrace / ‘Στην Ταράτσα’ 

 Περισσότερα για τη φωτογράφο εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!