Τετάρτη 01.04.2020, “…μένουμε σπίτι”

“Δεν μπορούμε να σας καλέσουμε κοντά μας. Οι χώροι μας είναι κλειστοί και πλήθος προγραμματισμένων πολιτιστικών δράσεων έμειναν σε  εκκρεμότητα ή ματαιώθηκαν.
Οι πόρτες είναι κλειστές, ωστόσο υπάρχουν τα παράθυρα, τα μπαλκόνια και οι αυλές που μαγνητίζουν το βλέμμα μας προς το έξω, προς την ελπίδα, τη συνέχεια και προς τους άλλους ανθρώπους.
Σε μια συνθήκη που μας αφήνει όλους αμήχανους και φαίνεται σαν ο χρόνος  και οι άνθρωποι να μένουν ακίνητοι, οι καλλιτεχνικές ομάδες του Δήμου πίσω από τις κλειστές πόρτες προσπαθούν να ξαναπιάσουν το νήμα της επικοινωνίας με τους πολίτες, να φτάσουν κοντά τους με τις δυνατότητες που επιβάλλουν τα νέα δεδομένα.
Για τη φωτογραφία το παράθυρο είναι πάντα το μέσο να δούμε δούμε τον κόσμο, την πραγματικότητα που μας περιβάλει, αφαιρώντας τα περισσότερα  και κρατώντας τα «σημαντικά» που μας ενδιαφέρουν, χωρίς ήχους και μυρωδιές, χωρίς την τρίτη διάσταση. Επιδιώκοντας την αρμονία και τη συγκίνηση.
Το «μένουμε σπίτι» ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση για έκφραση για τους φωτογράφους της Φωτογραφικής Λέσχης «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά.
Το αποτέλεσμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους θεατές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!