«Παίρνεις λοιπόν έναν διαφορετικό δρόμο. Υπάρχει ρίσκο σε αυτή την επιλογή. Νομίζω όμως ότι αν ένας καλλιτέχνης δεν αναλαμβάνει το  ρίσκο, τότε αυτό δεν αξίζει τον κόπο».
Robert Frank

Mια αποκλειστική συνέντευξη με τον Robert Frank, στο Robert Frank’s Studio, Νέα Υόρκη, 22 Ιουλίου 2007, από τον Jiang Rong,
Πηγή: https://americansuburbx.com, Απόδοση στα ελληνικά: Τριαντάφυλλος Κουρούκλας.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ

Ο Robert Frank (9 Νοεμβρίου 1924 – 9 Σεπτεμβρίου 2019) ήταν Ελβετός φωτογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, ο οποίος έγινε Αμερικανός με αποκτώντας δύο εθνικότητες. Το πιο αξιοσημείωτο έργο του, το βιβλίο του, του 1958, με τίτλο “The Americans”  (“Οι Αμερικανοί”), κέρδισε τις συγκρίσεις του Frank με έναν σύγχρονο Tocqueville για τη φρέσκια και αποχρωματισμένη άποψη του ως τρίτου (μη Αμερικανού) για την αμερικανική κοινωνία. Ο κριτικός Sean O’Hagan, γράφοντας στο The Guardian το 2014, δήλωσε ότι το  “The Americans”  άλλαξε τη φύση της φωτογραφίας, για το τι θα μπορούσε να πει κανείς με αυτήν και πώς θα μπορούσε να το πει. […]και παραμένει ίσως το πιο σημαντικό βιβλίο φωτογραφίας του 20ου αιώνα. Ο Robert Frank αργότερα στράφηκε στον κινηματογράφο και το βίντεο και πειραματίστηκε με επεμβάσεις πάνω στις φωτογραφίες  και με το φωτομοντάζ.

error: Content is protected !!